Het kopen van online downloads

online download codes kopen

Shoppen via internet hoeft niet zo spannend te zijn. Gewoon op zoek naar een winkel met een goed keurmerk. Maar er zijn nog zat winkels die je niet het gevoel geven van vertrouwen. En online downloads zijn misschien nog wel het gevaarlijkste met zoveel louche aanbieders. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om op ontdekkingstocht te gaan en jouw fijne adressen te vinden.

Online downloads

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden als je het hebt over downloaden. Zo kun je denken aan films, boeken, muziek en games. Vooral bij de eerste groepen zijn er nog wat shady adressen te bedenken die je het beste kunt mijden. Maar in de wereld van games komen er steeds meer goede adresjes om je online shoppen te doen bij.

Kijk naar keurmerken

Er zijn verschillende keurmerken in omloop en de ene betekent meer dan de andere. Zo zijn er een aantal die eigenlijk alleen maar wat geld vragen aan de webwinkelier om lid te worden en verder eigenlijk een lege huls zijn. Ze bieden geen extra bescherming of een andere drempel dan monetair gewin om lid te kunnen worden. Met een mooi logo ziet het er mooi uit op een internetpagina, maar het levert verder weinig op.

Een nieuw keurmerk dat zijn opmars maakt is safeshops en die hebben een uitgebreid online controle programma. Zo kun je op een veilige manier je aankopen doen. Bijvoorbeeld als je geen tijd hebt om de leuke belgische winkelstraten in te duiken.

Nou wordt dat met digitale downloads natuurlijk toch een stuk moeilijker, maar vaak zien mensen het toch nog wel als de tegenhanger van fysieke DVD’s en Games voor consoles of PC. Het voordeel is dat je het direct hebt en gelijk kunt installeren. Het nadeel is dat je geen fysieke schijf meer hebt die je wellicht kunt bewaren, showcasen of weer doorverkopen als je er ooit mee klaar bent. In Nederland is die markt overigens nog een stuk groter dan in Belgie heb ik gehoord.

Een digitale download is heel erg direct. Je weet eigenlijk binnen enkele seconden of het goed gegaan is of niet. Bij winkels die fysieke goederen verzenden weet je het vaak pas na een week als je je een beetje zorgen begint te maken omdat je pakketje nog niet is aangekomen. De code zou je direct in je mailbox moeten ontvangen waardoor je direct kan inschatten of het is gelukt of niet en of de partij betrouwbaar is.

Vergis je niet, online codes kunnen nog steeds erg prijzig zijn en het zou zonde zijn om voor 40 euro in het schip te gaan. Kijk daarom altijd goed of het keurmerk er is. Betrouwbare verzamelsites als internetwinkels, internetwinkelen, meubels-wonen en thuiswinkelen kunnen een goed uitgangspunt hiervoor zijn.

Ben je nog niet zo zeker van je zaak? Leg het dan voor aan je vrienden of familie. Soms zie je door goede deals en koopjesdrang de overduidelijke tekenen niet. Je vrienden of je familie zal je eerlijk zeggen wat zij van de betrouwbaarheid van de site vinden, los van het hebben hebben hebben gevoel. Zo heb je allereerst toch een eerlijk en objectief beeld van de mate waarin je de site kunt vertrouwen.

Lees ook hun blogs, ziet het eruit alsof het een echte site is die moeite doet om mensen te overtuigen, te entertainen of te informeren? Dan ben je alweer een stuk dichter bij een veilige bestel omgeving.

Kijk dan ook nog naar betaalmethoden. De meest veilige zijn betalen achteraf maar ook paypal biedt je kopersbescherming en je zou een klacht in kunnen dienen bij paypal wanneer je je artikel niet hebt ontvangen.

Alles bij elkaar genomen zou je met gezond verstand en goed kijken heel ver moeten komen. Mocht je dan uiteindelijk er alles aan hebben gedaan en toch wordt opgelicht, dan is er nog de ombudsman en kun je via die weg je gelijk nog proberen te halen. Maar als ze kwaad willen, dan zal het nog lastig blijken om het op te lossen op die wijze.

Post Your Comment Here

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *