Hoger in google met je nederlandse site

Hoger in google belgie

Het lijkt een onmogelijke opgave, en velen starten een eigen Belgische site om aan de Belgen te verkopen. Maar met een goede SEO voor de zoekmachine in België kun je juist beter met je huidige site aan de slag gaan.

Veel mensen in België kopen liever iets in het buitenland, en dan vooral uit landen aan onze noord-kant. Zo zijn Nederland en ook wel Duitsland ons favoriet en shoppen we daar liever dan in ons eigen landje.

Voor de franstalige onder ons ligt het wel iets anders. Ook die kopen liever in het buitenland maar gaan ook nog graag naar Frankrijk (uiteraard) en Oostenrijk. Ook hier winnen de aziaten steeds meer terrein met sites als Alibaba.

Met zoveel klanten die liever vanuit een ander land kopen dan vanuit hun eigen land is er veel potentie tot groei voor NEderlandse bedrijfseigenaren. Potentie die je het beste kunt invullen vanuit je eigen site dus.

In eerder genoemd blog zijn er een aantal randvoorwaarden om aan te voldoen, zeker met dit soort volumes moet je het goed op orde hebben. Je moet ook je verzendmogelijkheden naar België goed in de smiezen hebben om niet te lange verzendtijden te hanteren. Dan gaat je conversie te flink naar beneden.

Pak jij die kans al of laat je hem liggen? Ik heb regelmatig adviezen voorbij zien komen om een aparte site te beginnen, maar begin er alsjeblieft niet aan. Het is zonde om alles opnieuw in te gaan voeren terwijl dit helemaal nergens voor nodig is. Beter kun je die tijd investeren in SEO voor ons land om op die manier hoger in de zoekresultaten te komen.

SEO voor Belgische zoekmachines

Dus in het kort een samenvatting:

  1. Regel je verzendingen, houd de kosten laag en de verzendtijd kort. Alleen op die manier kun je concurreren met de grotere Nederlandse jongens
  2. Regel je klantenservice, zorg dat ook mensen uit Belgie je kunnen bellen. Vermeld minimaal je telefoonnummer met ook het nederlandse netnummer erbij (+31)
  3. Regel je site optimalisatie. Zorg dat je duidelijk vermelding maakt van het verkopen in België
  4. Regel je SEO. Laat specialistische diensten kijken naar je site en zorg dat je met een juiste partner gaat groeien. Denk vooral over deze laatste stap goed van te voren na, anders is het al vooraf gedoemd tot falen, en dat zou erg zonde zijn.

Post Your Comment Here

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *