Koop je camera op afbetaling

Camera op afbetaling bestellen

Wisebread-lezers, let op. Dit is niet alleen een geval van koper, pas op. Dit is “koper rennen voor je leven met je credit card dicht bij je borst.” Er zijn zat online camera winkels met zeer slechte reputaties. Deze winkels zijn vaak maar op zoek naar één ding … misleiden en je je geld ontnemen. Naar mijn mening voeren ze een klassieke fraude uit met de naam Bait And Switch (daarover later meer).

Mijn vrouw heeft dus haar eigen fotografiebedrijf. Ik besloot dat het tijd was om haar camera te upgraden naar iets speciaals. Een Fujifilm S5 Pro, die een adviesprijs van 2400,- euro heeft. Ik deed wat ik altijd doe bij het zoeken naar een nieuw product … Ik ging naar Google-producten en deed een zoekopdracht.

HET AAS

Veel resultaten kwamen terug van Google Products, maar ik was verrast om een ​​resultaat te zien voor 1089,-. Nee, dat is te goedkoop. Het is te mooi om waar te zijn, toch? Welnu, de webpagina zei nee. Een zeer professionele site gaf me het laagste bod op de nieuwe camera. Het zei dat het kwam met een volledige eenjarige garantie van de VS, onmiddellijk kalmerende mijn vrees dat dit grijs markt (Chinees) product was.

Ze dragen niet zo’n garantie. En de deal, wauw, wat een deal. Niet alleen heb ik de Fuji Camera beloofd (alleen lichaam natuurlijk, ze heeft al haar eigen lenzen) maar ik kreeg ook een MP4-speler, een digitale flitser, een volledig statief, een reinigingsset en een GRATIS express-verzending aangeboden. Ik klopte mezelf op de rug voor het krijgen van de deal van de eeuw, voerde mijn betalingsgegevens in en leunde achterover, zelfvoldaan en onder de indruk van mezelf. Ik heb mijn vrouw een geweldige camera voor de halve prijs. Zoet.

DE SCHAKELAAR

Een paar minuten nadat ik mijn bestelling had geplaatst, kreeg ik de e-mail dat ik moest bellen en bevestigen. Geen big deal, klinkt professioneel. En toen stortte de hele wereld ineen. Had ik maar bij een vertrouwde winkel mijn camera op afbetaling besteld.

Een erg opdringerige verkoper genaamd Richard, met een accent recht uit The Sopranos, nam de telefoon op. Zijn eerste taak was om me te vertellen dat de camera die ik had besteld een Chinees model was en kwam met niets anders dan het lichaam. “Dat is wat body-only betekent”, zei hij zelfvoldaan. “Geen batterij, geen riem, geen oplader, alleen het lichaam … en het duurt 6-8 weken om te leveren. Oh, en het komt alleen met een garantie van 90 dagen. Je moet upgraden naar het Amerikaanse model, daar kan ik een speciale deal voor maken, slechts 2100,-. “Ik haggelde en hagelde en was erg in de war, uiteindelijk plaatste hij de prijs van 1999,99 daar en voordat ik wist wat er gebeurde , hij zei dat mijn nieuwe bestelling onderweg zou zijn.

Een paar seconden nadat ik de telefoon had neergelegd voelde ik me ziek. Wat was er net gebeurd? Was dit aas ‘n’ schakelaar? Had ik net de oudste oplichterij in de game meegemaakt? Ik belde terug om mijn bestelling onmiddellijk te annuleren. Tegen die tijd was het te laat. De winkel was gesloten. Ik heb mijn wekker ingesteld om 7.30 (9.30 u. NY-tijd) op te staan ​​om direct te bellen en te annuleren en een teruggave te krijgen (u kunt zien hoe slecht dat ging in een seconde).

 

Wikipedia definieert Bait And Switch (BAS) als …

“… een vorm van fraude waarbij de fraudeur in klanten lokt door reclame te maken voor een product of dienst tegen een onprofessioneel lage prijs, en vervolgens aan potentiële klanten laat zien dat het geadverteerde goed niet beschikbaar is maar dat een vervangend goed is. Het doel van het aas-en-schakelen is om sommige kopers ervan te overtuigen het vervangende goed te kopen als middel om teleurstelling te voorkomen over het niet halen van het aas of als een manier om verzonken kosten terug te verdienen om het lokaas te verkrijgen. Het suggereert dat de verkoper niet het originele product of geadverteerde product zal tonen, maar in plaats daarvan een duurder product zal demonstreren. ”

Je hoeft Einstein niet te zijn om erachter te komen dat Bestpricecameras.com experts zijn in Aas en Switch, zelfs als ze ontkennen dat ze woedend zijn. Ik spoor jullie allemaal aan om hun website nu te bezoeken en te kijken naar de talloze producten en deals die ze hebben. Alles is ruim onder de detailhandel, soms de helft van de detailhandel. Nergens worden Chinese modellen vermeld op de bestelpagina. In feite vond ik op de hele site één vermelding. Het werd begraven onderaan de helppagina en als volgt gelezen …

Veel sites bevatten Amerikaanse en niet-Amerikaanse producten. Niet-Amerikaanse producten kunnen aanzienlijk goedkoper zijn. De verpakking van het product kan al dan niet alle software, accessoires en functies bevatten die bedoeld zijn voor Amerikaanse klanten. Houd rekening bij het bestellen met drie tot vier weken voor levering op sommige internationale producten. USA garantie kan extra zijn. Afbeeldingen en specificaties zijn alleen voor illustratieve doeleinden.

Sinds mijn ervaring en het registreren van een klacht bij de BBB, is deze enigszins aangepast en op de pagina verschoven. Maar het is nog steeds misleidend en goed verborgen voor de hoofdbestellingspagina’s

Wat betekent dat allemaal?

In beide gevallen houdt deze woordenstroom het voorkomen dat dit soort sites permanent wordt afgesloten. Ze dekken in feite hun peuken door te zeggen dat ALLES op de site in feite grijze markt kan zijn, uitgekleed en niet beschikbaar voor onmiddellijke levering. Crooks? Fraude? Maak je eigen mening, maar ik weet een scam.

Post Your Comment Here

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *